Posts Tagged:journalistik

Foredragsguiden_analyse_af_1500_foredrag_2013

Foredragsguiden – Analyse af 1.500 foredrag

Sammen med journalist Kristian Hansen har Thomas Jensen udgivet bogen Foredragsguiden – Analyse af 1.500 foredrag.

En svindlers storhed og fald - Bogen om John Trolle og Memory Card Technology

En svindlers storhed og fald

Thomas Jensen har sammen med to kolleger, it-journalisterne Kristian Hansen og Jacob Wittorff, skrevet en bog om it-iværksætteren John Trolle og hans livsværk Memory Card Technology.​​

Reportage: Politiet viser nyt ansigt i Rios slumkvarterer

Indtil december 2009 kunne politiet ikke gå ind i favelaen Cantagalo/Pavão-Pavãozinho uden specialstyrker. I dag er der ryddet op i våben og narko, og en ny politienhed med sociale kompetencer er sat ind for at patruljere døgnet rundt. Men frygten for narkogangsterne lurer stadig.

Baggrund: OL er drivkraften i kampen mod Rios narkobander

En million mennesker lever under narkobanders kontrol i de mange favelaer i Rio. Et nyt initiativ fra myndighederne skal inden 2016 fjerne og erstatte de voldelige bander med permanente politienheder og nye sociale tiltag over for slumkvarterernes beboere. Eksperter kalder initiativet for ”en god start” men kritiserer i samme åndedrag myndighedernes valg af strategi.

Portræt: “Hvis du er født i favelaen, dør du i favelaen”

”Tag magten over dit eget liv”, står der med store bogstaver hen over væggen i jiu-jitsucentret. Ricardo Vieira var selv 15 år, da han besluttede sig for, at sporten skulle blive hans vej ud af Rios favelaer. Siden har han kæmpet en stædig kamp for at tilbyde de samme muligheder til andre unge.

Back to Top